”On hienoa, että Suomessa tehtävää makrotaloustieteen tutkimusta näin huomioidaan”, totesi väitöskirjapalkinnon saanut Eero Mäkynen kiitospuheessaan.
Kuva: Aleksi Humalainen

Tutkimussäätiön teemapäivässä 26.1.2023 käsiteltiin yritysten roolia siinä, millä tavalla erilaisiin häiriötilanteisiin pitäisi yhteiskunnassa poikkeusaikoina varautua. Päivän aluksi viulisti Rebecca Roozeman ja sellisti Artturi Aalto ilahduttivat seminaariyleisöä esittämällä Zoltán Kodályn dueton viululle ja sellolle.

Taitelijat soittivat OP Ryhmän Taidesäätiön arvosoittimia.
Kuva: Aleksi Humalainen
OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio totesi avauspuheessaan, että Suomi kuten koko maailma on valtavien muutosten edessä.
Kuva: Aleksi Humalainen

Teemapäivän avasi OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio puheenvuorollaan siitä, miltä maailma näyttää ja mitkä muutokset meitä haastavat. Elinkeinoministeri Mika Lintilä puhui otsikolla ”Kun uutta normaalia ei tullutkaan” ja Suomen Ympäristökeskuksen tutkimusprofessori Paula Kivimaa jatkoi aiheella ”Energia, ympäristö ja turvallisuus muuttuvassa maailmassa”.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä totesi puheenvuorossaan, että elinkeinoelämässä yrityksille tärkeintä on ennustettavuus.
Kuva: Aleksi Humalainen
Ilmastoturvallisuus on keskeinen yhteiskuntien ja yritysten jatkuvuuden hallintaan liittyvä tekijä, totesi Suomen Ilmastopaneelin jäsen, tutkimusprofessori Paula Kivimaa Suomen ympäristökeskuksesta.
Kuva: Aleksi Humalainen

Tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja Annukka Nikola jakoi perinteikkään väitöskirjapalkinnon Eero Mäkyselle, jonka Turun yliopistoon tekemän teoksen ”Essays on Firm Dynamics” asiantuntijaraati tänä vuonna valitsi parhaaksi. Teos tarkastelee kansantalouden tuottavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Raadin mukaan Mäkysen väitöskirja on kansainväliselläkin tasolla mitattuna erityisen vahva.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Annukka Nikola kukitti väitöskirjapalkinnon saaneen Eero Mäkysen.
Kuva: Aleksi Humalainen

Teemapäivän päätti paneelikeskustelu, jonka moderaattorina toimi OP Ryhmän yrityspankkiliiketoiminnan johtaja Katja Keitaanniemi. Keskustelun teemana oli ”Jatkuvuuden varmistaminen ja yhteiskuntavastuu luovat talouden uudet askelmerkit”. Paneelikeskusteluun osallistuivat toimitusjohtaja Annikka Hurme Valiolta, toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila Elisalta, toimitusjohtaja Jukka Ruusunen Fingridistä sekä toimitusjohtaja Janne Känkänen Huoltovarmuuskeskuksesta.

Panelistit keskustelivat siitä, miten eri aloilla varaudutaan poikkeustilanteisiin.
Kuva: Aleksi Humalainen

Teemapäivän juonsi OP Ryhmän viestintäjohtaja Anni Hiekkanen.

Tilaisuuden tallenteen voit katsoa kokonaisuudessaan tästä.

Tilaisuuden puheenvuorojen materiaalin voit lukea tästä.

.