Kuva: Aleksi Humalainen

OP Ryhmän Tutkimussäätiön kannustuspalkinto Otto Toivaselle ja väitöskirjapalkinto Jenni Kallungille

Teemapäivässä puhujina olivat muun muassa valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja professori Mika Maliranta. Teemapäivän aiheina olivat Suomen talouden näkymät, kasvuyritysten vaikutus talouskasvuun sekä talouskasvun mahdollistajat ja esteet.

Ministeri Kulmuni painotti puheessaan työllisyysasteen kasvun tärkeyttä ja sitä, miten yrityksiä tuetaan yhdessä aikamme suurimmista haasteista – ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Seminaarissa oli hyvien puheiden lisäksi jokavuotinen palkinnonjako. Professori Otto Toivaselle myönnettiin 20 000 euroa arvoinen kannustuspalkinto uraauurtavasta tutkimuksestaan kilpailuun, innovaatioihin ja sääntelyyn liittyen sekä hänen työstään taloustieteen ja tohtorikoulutuksen kehittämisestä Suomessa. Professori Toivanen toimii nykyisin professorina Aalto- yliopistossa, ja hän on myös Helsinki Graduate School of Economicsin johtaja.

OP Ryhmän Tutkimussäätiö jakaa kannustuspalkinnon lisäksi vuosittaisen väitöskirjapalkinnon. Tänä vuonna 10 000 euroa suuruinen palkinto jaettiin kauppatieteiden tohtori Jenni Kallungille Oulun yliopistossa hyväksytystä väitöskirjasta ”Corporate insiders`personal characteristics and insider trading”. Kallungin väitöskirjassa muun muassa käsitellään, voidaanko sisäpiirin kaupankäynnin tuottoja selittää sisäpiiriläisten verottajalta saamien hallinnollisten sanktioiden avulla.

OP Ryhmän Tutkimussäätiön tarkoituksena on taloustieteellisen tutkimuksen edistäminen ja tukeminen. Teemapäivä järjestettiin OP Vallilassa 22.1.2020.

Teemapäivän tallenteen voit katsoa tästä: https://op.videosync.fi/tutkimussaation-teemapaiva-2020

Teemapäivän esitelmät:

Mika Malirannan esitys

Mika Halttusen esitys

Pekka Puustisen esitys